Training: Verder na zwangerschapscomplicaties

In verwachting

Zwanger zijn. Het heet niet voor niets ‘in verwachting zijn’. Je kijkt verwachtingsvol uit naar de komst van je kleintje. En iedereen met jou. Hopend op een wolk van een baby die jou op een roze wolk doet belanden.

Complicaties
Maar niet altijd loopt het zoals je hoopt. Hoe vanzelfsprekend een zwangerschap ook kan voelen of lijken, geen zwangerschap is hetzelfde. Het is niet altijd leuk. Het kan soms zelfs zo anders lopen, dat alles draait om overleven. Omdat je kindje in je buik in gevaar blijkt. Omdat je zelf ziek wordt. Omdat je te horen krijgt dat het wel eens flink mis zou kunnen gaan. Wat een mooie tijd had moeten zijn, verandert in een nachtmerrie. Resulterend in een vroeggeboorte. Je kindje moet knokken om in leven te blijven. En jij knokt met hem of haar. Iedere dag weer. Complicaties en herstel. Langzaam maar zeker lijkt het beter te gaan. En dan breekt de dag aan, dat je kindje thuis komt. Alles is goed gekomen.

Onzekerheid en onrust
Is dat zo? Ogenschijnlijk wel. Maar van binnen? Veel ouders merken dan pas hoe zwaar de periode die achter hen ligt is geweest. Hoe bang ze zijn geweest. Of juist dat ze niets hebben gevoeld. Dat ze, nu de rust eenmaal is weergekeerd, nog steeds niks voelen, of alleen maar onrust. Hun draai niet kunnen vinden, nu de banden met het ziekenhuis verbroken zijn. Onzeker zijn over hun functioneren als ouders, de ontwikkeling van hun kindje, de toekomst.

Logo Klanderman & Arav zwangerschapscomplicaties

Inhoud training

Voor deze ouders bieden wij de training ‘Verder na zwangerschapscomplicaties’ aan. Als een laagdrempelige manier om terug te kunnen kijken op de periode die achter je ligt, maar ook het vertrouwen te krijgen om weer vooruit te durven en leren kijken. In een serie van 4 bijeenkomsten kun je met lotgenoten ervaringen uitwisselen over wat jullie hebben meegemaakt. Het kan prettig zijn om mensen te spreken die een soortgelijke situatie hebben meegemaakt. Die aan een half woord genoeg hebben. Tegelijkertijd bestaat de mogelijkheid om in een persoonlijk consult dieper op jouw verhaal in te gaan als blijkt dat je meer nodig hebt dan het contact met lotgenoten.

Verlieservaringen
Naast het uitwisselen van ervaringen zal er ook stilgestaan worden bij ‘verliesverwerking’. Ook een gecompliceerde zwangerschap, hoewel resulterend in de geboorte van je kindje, brengt verlieservaringen met zich mee. Verlies van de roze wolk, van zelfvertrouwen, van gezondheid, van een gevoel van richting. Aan de hand van wetenschappelijke inzichten rondom rouw en verliesverwerking zul je handvatten aangereikt krijgen hoe om te gaan met jouw verlies. Niet alleen door middel van weetjes en feiten, maar ook aan de hand van een enkele mindfulnessoefening, die zich richt op wat er is, hier en nu.

Weer verder gaan
Tot slot zal de aandacht gericht worden op het ‘weer verder gaan’. Wat houdt jou tegen om verder te kunnen? Wat heb jij nodig om jouw verhaal behapbaar te maken en mee te kunnen nemen naar de toekomst, zonder dat het je in de weg staat? Want vergeten zul je niet. Dat hoeft ook niet. Integendeel: de ervaringen rondom jouw zwangerschap horen bij jouw levensverhaal. Hebben jou gevormd tot wie je nu bent. Wat heeft het jou gebracht? Waar zit je kracht? Waar wil je naartoe?

Let wel: niets hoeft. Het is de bedoeling dat jij datgene oppikt wat jou aanspreekt en waar jij wat aan hebt. En dat kan voor iedereen verschillend zijn.

Informatie en aanmelden

De trainingsgroep zal maximaal uit 8 personen bestaan. Je kunt kiezen uit een van de twee series, die op verschillende dag(delen) plaats zullen vinden. Bel of mail gerust voor meer informatie of wanneer je wilt overleggen of deze training bij jou past. Je kunt je aanmelden door onderstaand registratieformulier in te vullen.

Kosten en vergoeding verzekeraar
De kosten bedragen €197,50 per persoon. Omdat Annemarie o.a. is aangesloten bij het NVPA valt haar begeleiding ook wel onder ‘alternatieve geneeswijze’. Als je aanvullend bent verzekerd, kan het zijn dat je de training geheel vergoed krijgt. Check dit bij je verzekeraar. Of bel ons op 06-44020979, zodat wij je kunnen helpen dit uit te zoeken.

Aanmelden

[contact-form-7 404 "Niet gevonden"]